Om Jørgen
Jeg er kokk, forfatter og formidler med røtter i Alta og hjerte i Oslo. Med en moderne tilnærming til matlaging lar jeg meg inspirere av teknikker fra hele verden, men vender alltid tilbake til det lokale – til lyng, lav og løvetann. Jeg er utdannet kokk, og har utgitt Sankeboka, Spis mer grønt, Soppsankeboka og flere småbøker som hyller naturens mangfold.
Drivkraften bak arbeidet mitt er kjærligheten til naturen, troen på en bærekraftig livsstil og gleden over å dele kunnskap. Gjennom kurs, matlagning, foredrag og kronikker om klima har jeg hatt gleden av å engasjere mange, og jeg har vært nominert til både "Årets formidler" i Matprisen og kåret til en av Dagens Næringslivs "30 under 30 – ledestjerner". Med stø hånd og åpent blikk ønsker jeg å formidle en sanke- og matglede som gjør det ville nært, og det ukjente spiselig.

Heldig er den som får muligheten til å vokse opp nær naturen.
Livet hjemme i Alta var ikke alltid lett, som det sjelden er for noen av oss. Hos meg har nøkkelen alltid vært å komme meg ut, bade i skogen og komme litt nærmere det som var. Det tror jeg ikke jeg er alene om.
Alt jeg gjør i dag handler om å kanskje klare å inspirere flere til å sette pris på det som finnes der ute, mangfoldet, systemene og landskapet som har vært lenge før oss, og kommer til å være lenge etter.
Hvis jeg klarer det, samtidig som jeg får lov til å gjøre noens hverdag litt bedre, ett måltid om gangen, da synes jeg livet har vært godt.